WONEN: studentenkamer

Per 1 november heb ik mijn kamer in Leiden opgezegd, dus dan eindigt er weer een belangrijk tijdperk: wonen op kamers! Toen ik in juli 2011 had getekend voor mijn kamer, werd ik direct enthousiast: SHOPPEN! Ik was van kinds af aan al vaak bezig met het verbouwen en verven van mijn kamer bij mijn ouders thuis, en nu had ik een kamer waarin ik zelf mocht gaan verzinnen wat ik ermee zou gaan doen! Uiteraard was ik toen al een tijdje bezig met dingetjes sparen, dus bijvoorbeeld borden en bestek had ik al. Maar meubels, die ging ik natuurlijk niet van m’n oude kamer meenemen. Ik wilde graag m’n kamer helemaal opnieuw inrichten, daar hou ik echt van.

En, omdat het nog net even kan, wil ik je hierbij mijn studentenkamer laten zien, snik. Ik heb een mooie vierkante kamer van ongeveer 25 vierkante meter (groot!) met 2 hele grote ramen waar ik gelijk verliefd op was. De laminaatvloer die er al in lag, heb ik laten liggen, omdat mijn kamer echt aan alle kanten scheef is. Het grootste gedeelte van de muren heb ik wit geverfd, en 1 muur heb ik een soort taupe/grijs geverfd. Verder wilde ik zo veel mogelijk witte meubelen, dus m’n kasten, dressoir en tafel zijn wit. Als rasechte IKEAfan heb ik nog best weinig spullen gekocht daar. Uiteraard mag een BILLY niet ontbreken, maar op wat andere kleine dingetjes na, heb ik niet een echte IKEAkamer, zoals je best vaak ziet op studentenkamers. Uiteraard konden ook de accessoires in groen niet ontbreken, echt m’n favoriete kleur. Al deze dingetjes ga ik natuurlijk wel meenemen naar het nieuwe huis, daar is wat decoratie wel welkom! En m’n tafel, tsja, die ga ik toch wel echt missen hoor. Ik vind hem zooo mooi. 🙂 KamerIk heb hier ruim 3 jaar met heel veel plezier gewoond, en ben nog steeds blij met hoe ik het toen ingericht heb. Gave designstoelen, mooie boxspring, marktplaatsvondsten, kringloopvondsten… Jammer dat niet alles mee kan, maar op naar een nieuw huis! Uiteraard kun je hiervan ook blogs gaan verwachten, een nieuw project om naar onze zin te maken, woehoe!

Hou jij ook zo van inrichten? En ben jij dan bij de grote ketens te vinden of ook op andere plekken. Ik ben benieuwd naar je tips! 

2 gedachten over “WONEN: studentenkamer”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge