DOEN: Maastricht!

Ik kan het me nu al niet meer voorstellen, maar vorige week ben ik 2 daagjes in Maastricht geweest. Het is even een wereldreis vanaf Leiden (bijna 3 uur als je je overstap haalt, 3,5 uur als je mij bent), maar dan heb je ook wel wat. Wat een heerlijke stad! Ik was het stiekem een beetje vergeten, want het is zo’n 7 jaar geleden dat ik ooit 1 dagje in Maastricht ben geweest.

Omdat ik natuurlijk jarig bent geweest, werd ik flink in de watten gelegd door Sophie (waar ik logeerde). En omdat als echte Bourgondiër hier zó van heb genoten (en omdat Maastricht ook gewoon super leuk is), deel ik de restaurants waar wij zijn geweest en wat we hebben gedaan.

Op dinsdagmiddag kwam ik aan in Maastricht, heb ik Sophie’s huisje bewonderd en hebben we lekker bijgekletst. ’s Avonds zijn we uit eten geweest bij Centre Ville. Dit is een gezellig restaurantje aan de Maas, waar je best goedkoop en echt prima kan eten! We hadden allebei de kipburger: een Italiaanse bol met lekker gekruide kipfilet, salade en natuurlijk friet (geen patat, maar friet, zoals het hier heet). Hierna zaten we echt bommetje vol, en zijn we gelijk op Sophie’s nieuwe slaapbank geploft.

Maastricht
Vlnr: de idioot uithangen, het pand van TaarT, Maastricht en mijn nieuwe agenda van Paperchase

Na een vreselijke nacht, omdat ik dus gewoon niet kan slapen zo’n eerste nacht in het grote ‘onbekende’, gingen we uit ontbijten. Hoe luxe! We zijn naar TaarT geweest, waar je dus naast taart eten, ook lekker kan ontbijten. Wat een super gave inrichting hier! Alles lijkt rechtstreeks uit de kringloopwinkel meegenomen te zijn, van meubels tot kunst tot servies. Maar, op zo’n manier dat het een leuke sfeer geeft. Hier genoten we van een schattig ontbijtje met warme broodjes en koffie. Hoe lekker simpel kan zijn. 🙂

En daarna was het natuurlijk tijd om lekker de stad in te gaan. We hebben door de vele straatjes geslenterd, het Vrijthof gezien, ik heb na lang twijfelen toch nog een nieuwe agenda gekocht en natuurlijk hebben we heerlijke vlaai gegeten (kers met meringue, oooh, bij Vrijthof 9). Aan het eind van de middag was het helaas alweer tijd om terug te gaan naar Leiden. Op donderdag zou het grote inpakken beginnen, en met wereldreis 2.0 voor de boeg moest ik aardig op tijd weer weg. Om half 5 zijn we weggelopen uit Sophie’s straat, om half 9 lag ik heerlijk in mijn Leidse bedje. Wat later mijn één na laatste nachtje bleek te zijn op mijn studentenkamer.. Maar wel met een heerlijke break achter de rug!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge