DOEN: een weekend in een vakantiehuisje

Niet afgelopen weekend, maar alweer het weekend ervoor was ik samen met mijn ouders, vriend, zusje en haar vriend een weekendje weg. We gingen naar zo’n alom bekend vakantiepark met huisjes in het oosten van het land. Al vanaf jongs af aan gingen wij geregeld een weekendje of weekje weg naar zo’n park, met opa’s en oma’s, tantes en ooms, of alleen met het gezin. Lekker knullig rondwandelen op het park, zwemmen, midgetgolfen, gourmetten en wat uitstapjes doen in de omgeving. Niet gek dus dat ik al weken uitkeek naar zo’n heerlijk weekendje NIKS.

Nou, dát was dus precies wat we hebben gedaan. Vrijdagmiddag werden we opgehaald door mijn zusje en haar vriend, om met z’n vieren naar het park te rijden. Mijn ouders waren al eerder op de dag gaan rijden, zodat we bij aankomst binnenkwamen in een warm, gezellig huisje, uiteraard vol met boodschappen. Na een drankje en een chippie, gingen de dames des huizes samen het avondeten bereiden: bami! Na het eten hebben we lekker op de bank gehangen, de open haard aan gehad en natuurlijk Rummikub gespeeld. Ik hou over het algemeen niet zo van spelletjes, maar na wat aandringen, vond ik dit toch ook wel leuk om te doen.weekendwegNatuurlijk kom je in zo’n huisje totaal in de relaxstand, dus we lagen allemaal lekker op tijd op bed. ’s Ochtends hebben mijn vader en mijn zusje (traditioneel) verse broodjes gehaald bij de supermarkt op het park. Na het ontbijt zijn we naar Duitsland gereden, naar Emmerich. Een dorpje, zo doods… terwijl het bij ons zo onwijs druk is op zaterdagen. Maar, wel een mooie foto gemaakt van de Rijn en een heerlijk Duitse cappuccino gedronken (in de zon en zonder jas!). Terug op het park bleek dat het midgetgolfen vandaag gratis was, dus als Nederlander zijnde, ga je dan natuurlijk even midgetgolfen. Bij lange na niet gewonnen, maar wel een hole in one geslagen. In het huisje natuurlijk gedaan alsof het kerst was, inclusief een drankje, toastjes, chippies en gourmetten. Lekker knus!

Zondag herhaalde het ontbijt zich, en zijn we naar Doetinchem gereden. Ook hier was niet zo veel te doen, hebben we koffie gedronken en daarna zijn we gaan bowlen. Ook dit is natuurlijk vaste prik bij een weekendje weg… En in de avond hebben we het weekendje gezellig afgesloten met een etentje in het restaurant op het park.weekendjeweg2Omdat iedereen maandag vrij was (behalve ik, maar ach, spijbelen dan maar?!) hadden we besloten dat we maandag pas weg zouden gaan uit het huisje. Op de terugweg zijn we nog even gestopt in Utrecht, om daar wederom koffie te drinken en even te winkelen. Leuke stad! Schandalig dat we daar eigenlijk nooit komen…

Doordat het zo mooi weer was dit weekend, zijn we niet eens aan zwemmen toegekomen. Maar we hebben wel gezellig spelletjes gespeeld, lekker gegeten, gewandeld over het park, en bij de open haard gezeten. Hoe knullig ook, eens in de zoveel tijd is het heerlijk om even een weekendje weg te zijn en dan ook niks te hoeven. Een echte mini-vakantie!

Eén gedachte over “DOEN: een weekend in een vakantiehuisje”

  1. Pingback: 2014 | Levenslies

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge