WONEN: onze slaapkamer

Ik woon alweer een maandje in ‘ons’ appartement, dus het wordt wel eens tijd om ons huisje aan je te laten zien. Veel spullen hebben we 1,5 jaar geleden samen uitgekozen, maar er mocht hier nog wel het een en ander veranderd worden. Dit waren natuurlijk vooral accessoires en wat klusjes die waren blijven liggen. Inmiddels hebben we de meeste klusjes uitgevoerd, en deel ik graag ons huisje met je! Vandaag is als eerste aan de beurt: onze slaapkamer.

Onze slaapkamer zit aan de voorkant van het appartement (aan de galerij), maar omdat we helemaal aan het einde van de galerij wonen, loopt er niemand langs onze slaapkamer. Ideaal! We hebben een slaapkamer waar in de breedte precies een bed past, maar die op zich wel heel lang is en daardoor wel ruimtelijk oogt. En waar ik heel blij mee ben: onze enorme vaste kasten waar we schuifdeuren voor hebben geplaatst, lekker veel ruimte voor al onze kleding en schoenen dus.SlaapkamerOns bed is een donkergrijze boxspring, dezelfde als die ik op mijn kamer had, maar dan iets groter. Ik wil echt nooit meer iets anders dan een boxspring, haha. Uiteraard heb ik mijn plaid en kussentjes uit mijn kamer meegenomen hierheen. Een beetje kleur en gezelligheid in de witte slaapkamer!

De nachtkastjes hebben wij, al voordat Ré dit huis had, gekocht bij de kringloopwinkel. De anderhalf jaar dat Ré hier alleen woonde, waren ze zwart met een oranje blad. Leuk voor een man, minder leuk als je vriendin erbij komt. Afgelopen week hebben we dus uren bij de Gamma staan kijken wat voor kleur we op de nachtkastjes wilden hebben. In ieder geval wilden we een kleur, aangezien de slaapkamer nog niet echt kleur had… maarja of dat dan blauw, mint, mosterdgeel, oker of groen moest worden? Na ongeveer 15 kleurstaaltjes mee naar huis te hebben genomen en daar te hebben gekeken, kozen we toch maar voor groen (voor de mensen die ons goed kennen niet echt een verrassing, haha). Broccoligroen. De pootjes hebben we voor een deel zwart gelaten, omdat dat tegenwoordig hip is, en het er ook wel leuk uit zag.

Boven het bed hebben we een fotoplank hangen met daarop onze foto van de Bromovulkaan in Indonesië, een foto in New York (deze komt van mijn kamer, we houden niet zo van foto’s van onszelf in huis, maargoed) en wat andere spulletjes. Voordat ik hier woonde hing er niks boven het bed, en dat was toch wel heel erg kaal…

Verder hebben we afgelopen week onze gordijnen opgehaald, die waren ingekort door de kleermaker. En tenslotte… een tv. Super luxe, maar ik had een tv op mijn kamer, die goed paste in de slaapkamer. Dus vooruit, een tv in de slaapkamer. En dat kan soms best handig zijn!

De basis van onze slaapkamer was voordat ik hier woonde hetzelfde: het bed, de kast en de nachtkastjes waren er al, maar dan net even wat anders. Ik ben heel blij met het resultaat van onze groene nachtkastjes: kleur! De komende weken kun je verder meekijken in ons appartement.

De foto’s zijn vrij donker (door de winter & door de kamer op het noorden) en daarom zijn de foto’s met licht aan gemaakt!

Eén gedachte over “WONEN: onze slaapkamer”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge