STUDEREN: mijn agenda’s voor 2015

Sinds afgelopen jaar koop ik jaaragenda’s in plaats van de schoolagenda’s. En omdat het bijna 2015 is, en de nieuwe agenda’s allemaal in gaan, een artikel over mijn nieuwe agenda’s en over plannen.

Plannen kan ik namelijk heel erg goed. Ik vind het heerlijk om een nieuwe agenda te hebben en daarin alle dingetjes te schrijven die ik al weet voor komend jaar en de komende weken te plannen. Netjes schrijven, extra aandacht voor de hoogtepuntjes, duidelijkheid. Heerlijk! Het me houden aan de planning is een ander verhaal, maargoed… De basis is er in ieder geval.

In september/oktober liggen de meeste nieuwe agenda’s alweer in de winkel, en als echte freak wil ik dan zo snel mogelijk een nieuwe agenda. Dus voor mijn verjaardag kreeg ik een nieuwe HEMA-agenda (zelf uitgekozen). Leuk, handig, klein, maar niet zo leuk als ik voor ogen had… Ben ik de tijd van de HEMA-agenda’s dan toch voorbij? Toch is ‘ie wel heel handig om mee te kunnen nemen in mijn tas.Agenda HEMADe agenda  is van karton, en dat vind ik toch wel een nadeel: het wordt snel vies (zie foto, haha) en het gaat in de loop van het jaar kapot. De kleurencombi vind ik ook niet zo, in ieder geval, niet aan de buitenkant. De binnenkant heeft wat gelig papier, met een gekleurde rand die wisselend mint en koraal is. Leuk! Elke week staan er wat tekeningetjes op de pagina’s. Ook zet HEMA altijd alle feestdagen en dergelijke in de agenda’s, erg handig. Verder zitten er uiteraard echte HEMA-extra’s in: een stickervel, ansichtkaart, insteekkarton en een opbergenvelopje. Grappig bedacht, hoewel voor mij een beetje onnodig inmiddels. Toch vind ik dit wel een handige agenda om mee te nemen. En ach, hij kost maar € 4,95, dus je kan er moeilijk de mist mee in gaan.

In oktober was ik in Maastricht, bij de Bijenkorf, en daar liep ik natuurlijk tegen het schap met mooie agenda’s aan, van het merk Paperchase wel te verstaan. Na wat twijfelen en kijken heb ik uiteindelijk deze roze (!) agenda gekocht. Hij is wat groter, luxer, steviger en uitgebreider dan de HEMA-agenda. Vooral met het oog op het beginnen aan mijn master vind ik het handig dat je wat meer ruimte hebt in deze agenda.Agenda paperchase 2De agenda is een soort envelopje die je sluit door middel van een magneetje. Het is een agenda zonder ringband (handig voor de linkshandigen onder ons) die prima open blijft liggen, uiteraard met een leeslint. Zoals je ziet, zijn de regels wat breder, dus heb je wat meer ruimte om te schrijven en eventueel per dag te gaan plannen wat je wil gaan doen. Dit ben ik (voor het eerst) ook van plan; lijkt me erg handig in combinatie met de to-dobriefjes van de HEMA.Agenda paperchaseDe agenda voelt rubberachtig/ruw aan, en heeft een zwaluw printje in reliëf. Gaaf! En zelfs deze groen-fan viel voor de mooie roze kleur. Stoer roze. Uiteraard heeft deze agenda ook plek voor notities, adressen en zelfs een soort rekenschriftpapier. Genoeg plaats voor alles wat je kwijt wilt in je agenda! Je merkt het al, het enthousiasme zoals ik die in de winkel had, is nog niet voorbij. De ene agenda gebruik ik om mee te nemen in mijn tas, en deze wil ik echt netjes houden en vooral als bureauplanner gebruiken. Heerlijk om alles overzichtelijk te hebben!

Het is dus echt een luxeprobleem dat ik nu met 2 agenda’s zit, maar gelukkig waren ze allebei niet zo duur. Ben jij kieskeurig wat betreft agenda’s en plannen? Of plan jij alles in je hoofd?

Eén gedachte over “STUDEREN: mijn agenda’s voor 2015”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge