WONEN: onze keuken

Ik woon alweer ruim anderhalve maand in ‘ons’ appartement, dus het wordt wel eens tijd om ons huisje aan je te laten zien. Veel spullen hebben we 1,5 jaar geleden samen uitgekozen, maar er mocht hier nog wel het een en ander veranderd worden. Dit waren natuurlijk vooral accessoires en wat klusjes die waren blijven liggen. Inmiddels hebben we de meeste klusjes uitgevoerd, en deel ik graag ons huisje met je! Vandaag tijd voor onze keuken!

Het is jammer dat ik geen foto’s meer heb van hoe de keuken er voor de hele verbouwing uit zag. Overal schrootjes, een keuken uit de jaren ’60, oftewel alles kon er linea recta uit gesloopt worden. Hier is een hele mooie, nieuwe en schone keuken voor in de plaats gekomen, die Ré heeft uitgekozen. Gelukkig hebben we dezelfde smaak,dus ik ben heel erg blij met deze keuken. Zeker ook in vergelijking met mijn oude studentenkeukentje.

De keuken zit, net als de slaapkamer, aan de voorkant van ons appartement, en is dus een dichte keuken, apart van de woonkamer. Er zat een L-vormige keuken in het appartement, waar wij een U-vorm van hebben gemaakt zodat we net wat meer ruimte hebben voor o.a. hoekkasten en een oven. De keuken zelf komt van (lang leve) IKEA en is hoogglans wit met een zwart gespikkeld blad erop. Natuurlijk zit alles erop en eraan: een oven, gasfornuis, koelkast, vriezer en sinds afgelopen weekend een Nespresso-apparaat (hi,hi). We hebben niet zo heel veel bovenkastjes, maar wel 2 van die uittrekbare (?) hoekkasten. De keuken is best klein, en wij hebben gewoon veel spullen, dus alle kasten zitten vol, haha. Maar vol = vol, dus we (ik) kopen geen onnodige zooi meer aan mokken, glazen en andere leuke dingetjes die ik overal zie. Oh, en let op de gave ja, echt) New York prullenbak!KeukenOp de plek van de bar zat voor de verbouwing een deur naar de badkamer. Deze hebben we dicht gemaakt, omdat je vanaf de hal ook in de badkamer kunt komen (de wc en de badkamer waren apart, maar dit komt een volgende keer. Bovendien is vanaf de keuken naar de badkamer helemaal niet logisch). Na de verbouwing was dit 1,5 jaar lang een kale muur, maar toen we toch allerlei klusjes gingen uitvoeren, hebben we ook dit barretje gemaakt (barkrukken, een plank en steunen die voldoende kilo’s kunnen dragen, en klaar is Kees). Ik vind zo’n bar echt super gaaf, en het past goed op deze muur, het ‘breekt’ de keuken een beetje. Nu nog íets vaker gebruiken: het is echt mijn gewoonte om gewoon in de woonkamer te ontbijten bijvoorbeeld.

Toen ik hier kwam wonen, stond deze hele keuken dus al in het appartement. Wel hebben we het barretje gemaakt en vooral veel opgeruimd en weggegooid. We hadden eigenlijk alles dubbel, zelfs pannen, dus dat opruimen was wel nodig. Nu staat alles op z’n plek en kunnen we lekker koken. Wat een luxe zo’n oven of vriezer dan ineens is… Heerlijk!

Net als de slaapkamer zit de keuken aan de voorkant van ons appartement, dus was het gisterenmiddag al aardig donker. Daarom heb ik wederom de foto’s met lampen aan gemaakt!

Eén gedachte over “WONEN: onze keuken”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge