KIJKEN: series op Netflix

In de begindagen van deze blog, heb ik een artikel gepost over de serie Lost. Inmiddels zit ik helemaal in deze serie en kijk ik (we) nog veel meer series. Een update!

LOST

Mensen, wat een serie! Ten tijde van de blogpost zat ik nét in seizoen 2, en nu, 2 maandjes later, zit ik nét in seizoen 4. Wat een spanning en sensatie! Voor de mensen die deze serie nog niet kennen: Lost is een televisieserie die gaat over een groep mensen dat na een vliegtuigcrash gestrand is op een tropisch eiland, waar allerlei ‘mysterieuze’ dingen gebeuren, maar waar deze groep ook probeert om een soort leven op te bouwen. Dit is even kort hoe vooral seizoen 1 eruit ziet, in de volgende seizoenen komen er allerlei nieuwe dingen bij, die ik maar niet zal verklappen. Elke aflevering is spannend, zorgt voor weer meer vraagtekens en verleidt je tot het kijken van een volgende aflevering. Wat mij betreft heeft Lost Prison Break ingehaald (de een na beste serie ooit)

MODERN FAMILY

Na Lost even iets luchtigers: Modern Family. Een comedyserie over een familie, bestaande uit 3 gezinnen: het gezin van Jay die met een véél jongere vrouw getrouwd is, zijn dochter Claire en haar gezin met 3 kinderen en zijn zoon Mitchel met zijn gezin, bestaande uit zijn vriend en hun geadopteerde dochter. De serie vertelt vervolgen hun dagelijks leven vol grappige en dramatische situaties. Er is altijd wat, en dat is hilarisch! Opnieuw moest ik (zoals eigenlijk altijd) even inkomen, maar als je er eenmaal in zit, is het lekker wegkijken met deze familie.

SUITS

Tja, als echte rechtenstudent ontkom je hier niet aan, toch? Suits is een echte advocatenserie, waarin Mike Ross (een mislukte maar heel intelligente student) door een gelukje aangenomen wordt door Harvey Specter (topadvocaat bij kantoor Pearson Hardman). Vervolgens volg je hen bij allerlei zaken die zich afspelen binnen het grote advocatenkantoor, waarbij ze vaak te maken hebben met bazin Jessica, assistent Donna en dwarsligger Louis. Ik vind de serie persoonlijk niet steengoed, maar het is wel een vermakelijke serie over een onderwerp dat me uiteraard goed ligt. En mannen in pak…

HOMELAND

Homeland is weer een serie die ik samen met Ré kijk. Inmiddels staat seizoen 3 online, dus we zijn dit weekend weer snel begonnen met kijken! Homeland gaat over Nicholas Brody, een krijgsgevangene die in Irak is vastgehouden. Als hij wordt ontdekt en terugkomt naar de VS, wordt vermoed dat hij is overgelopen naar Al-Qaida en dus als terrorist terugkomt. Dit vermoeden speelt vooral bij één van de hoofdrolspeelsters: Carrie Mathison. Het is vaak het geval dat een vermoeden alleen bij haar speelt en niet bij haar collega’s van de FBI. Een onwijs spannende serie, met een heel actueel thema. Tip!

DEXTER

En tenslotte Dexter. Deze serie trok ons vooraf echt totaal niet, waarom weet ik niet. Maar toen we steeds meer mensen hoorden over deze serie, werd onze interesse toch wel gewekt. Dexter gaat over een forensisch onderzoeker die er nogal een dubbelleven op nahoudt. Naast zijn politiewerk is hij namelijk ook seriemoordenaar, maar hij vermoordt alleen ‘slechte’ mensen. Wij zitten pas in seizoen 1, want na dit seizoen zijn we snel weer overgestapt op Homeland. Maar ook Dexter is zeker een blijvertje! Er zijn nog genoeg seizoenen te gaan dus ik ben benieuwd wat er allemaal gaat gebeuren…

Kijk jij ook veel series? En heb je misschien nog tips voor me?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge