LEVEN: mijn kerstdagen

Na twee heerlijke dagen zijn we weer thuis! Kerst begon voor ons niet zo onwijs leuk, maar uiteindelijk hebben we toch leuke dagen gehad. Lees mee hoe wij onze kerstdagen doorgebracht hebben.

We hadden dit jaar weer een erg druk programma, dus we hadden al op Kerstavond bij mijn ouders afgesproken om alvast de cadeautjes te doen. Rond 20 uur zijn we bij ons weggereden richting mijn ouders, maar al snel merkten we dat de auto niet helemaal lekker reed. We dachten eerst dat het kwam door al onze spullen voor het logeren en de cadeau’s die we mee hadden, maarja… Zo veel was dat ook weer niet. Op de snelweg beland, begon het lichtje van de motor te branden en ging de auto eigenlijk niet harder dan 70 km/u. Ojeee… Als held op sokken ben ik direct bij het volgende benzinestation gestopt en hebben we in het boekje gekeken. Mijn vader zei dat we wel rustig door konden rijden naar huis, maar bij het starten van de auto, sloeg hij meteen weer af. Dus papa kwam eraan, en wij belden ondertussen de ANWB, waar we een uurtje op moesten wachten. Het bleek een veelvoorkomend probleem, maar dat onderdeeltje had de ANWB-man nu natuurlijk niet bij zich. Wel konden we gelukkig naar huis rijden, dus we hebben alsnog de cadeautjes kunnen doen bij mijn ouders.IMG_20141225_180210Eerste Kerstdag hebben we ontbeten bij mijn ouders (met champagne, uiteraard) en daarna zijn we naar Rémon zijn familie gegaan voor een lunch. ’s Middags werden we vervolgens weer bij mijn opa verwacht en ’s avonds aten we bij Rémon zijn ouders. Ook hier hebben we cadeautjes gedaan. Druk, maar gezellig! En voor het eerst zo’n beetje heb ik me goed ingehouden, dus zat ik niet zo bommetje vol als meestal het geval is… Na het eten heb ik voor het eerst Risk gespeeld, en om half 2 was het dan eindelijk afgelopen en konden we naar bed. Samen op de minislaapbank op zolder. Oude tijden herleven!ScheveningenTweede Kerstdag hebben we weer heerlijk ontbeten bij Rémon zijn ouders en zijn we na het douchen en aankleden naar mijn ouders gereden om traditioneel naar Scheveningen te gaan. Ook is mijn vader jarig op Tweede Kerstdag, dus ik vind het altijd wel leuk om die dag bij mijn ouders te zijn. In Scheveningen even lekker rondgelopen en wat gedronken (niet traditioneel bij Crazy Piano’s, helaas…) en daarna naar mijn oom en tante gereden om daar, jawel, te gourmetten! Opnieuw heerlijk gegeten, zoals het met kerst hoort, en daarna thuis nog even op de bank gezeten. Wat vliegen deze dagen toch altijd om!IMG_20141226_205957Omdat de auto dus kapot was, hebben we Tweede Kerstdag ook nog maar bij mijn ouders geslapen zodat we vanmorgen de auto naar onze monteur konden brengen. We hebben nu een leenauto: een Fiat Cinquecento uit het jaar nul. Heeft er iemand nog cassettebandjes over? Ach, we zien de humor er wel van in en we waren gered. Op naar Oud & Nieuw!

Eén gedachte over “LEVEN: mijn kerstdagen”

  1. Pingback: 2014 | Levenslies

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge