WONEN: onze badkamer

Afgelopen week had ik (hopelijk) mijn allerlaatste bachelortentamen, dus vandaar dat het nogal dramatisch stil was hier. Voor het tentamen heb ik mezelf min of meer verboden om aan Levenslies te werken, na het tentamen had ik er gewoon even geen zin in… ik had een welbekende after-tentamen-dip. Maar ik heb natuurlijk nog niet ons hele huisje met je gedeeld, dus op naar deel 3: onze badkamer!

Helaas heb ik geen foto’s van hoe onze badkamer eruit zag voor de hele verbouwing. In woorden is het namelijk moeilijk te omschrijven, wat een troep! Naast de keuken zag ook de badkamer eruit alsof er in al die jaren nooit iets aan gedaan is. Ten eerste moest je de badkamer in via de keuken (op de plek van de bar zat een deur). Meteen links had je dan de wastafel, daarachter de douche en recht voor je neus een ENORME boiler. Alles aftands met hele lelijke tegeltjes. De wc kon je in via de gang, en tussen de wc en de badkamer zat echt alleen een gammel MDFplaatje. Dat was het. Een drama.

Er was dus geen twijfel over mogelijk: de hele badkamer moest eruit! In de woonkamer zaten 2 vaste kasten, die we allebei bij de badkamer hebben betrokken (ruimte!). De deur vanuit de keuken hebben we dichtgemaakt, en het schot tussen de wc en de badkamer hebben we weggehaald, zodat je nu de badkamer in kan vanaf de hal. Het resultaat: een dichte keuken zonder deur, een ruime badkamer met 1 ingang en in de woonkamer een gladde muur in plaats van 2 vaste kasten erin.

Uiteraard was dat pas het begin, want nu begon het grote opbouwen van de badkamer: grote zwarte tegels op de vloer, witte tegels met een zwarte strook op de wand. Een wandmeubel, een hippe kraan, een enorme douche (met regendouche), een wasmachine en natuurlijk een toilet. Vriendlief heeft maar mooie spullen uitgekozen, al had ik wel wat meer opbergruimte gewild. Maarja, dat je vriendin zoveel spullen heeft, daar kom je pas achter bij het samenwonen, haha. Een goede reden om wat beter op te ruimen en niet al te veel spullen in te slaan. Maar verder is onze badkamer schoon, nieuw en word ik best blij van onze douche (wat een verschil met mijn studentenkamer). En ook nog een mooi geworden!Badkamer1 Badkamer2Overigens krijgen we vanaf volgende week verbouwingen in onze flat, ze gaan alle leidingen renoveren. Wij zijn pas in april aan de beurt, dus we hebben nog even… Vanaf april hebben we even geen water (help) en moet het hele plafond er waarschijnlijk uit (help). Tot die tijd genieten we nog lekker van onze mooie badkamer, en na die tijd is alles hopelijk weer snel gerepareerd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge