WORDEN: resultaten januari

Maand numero 1 zit erop! Afgelopen week heb ik echt lichtelijk gefaald, maar ook dat hoort erbij, dus heb ik besloten om toch maar gewoon mijn resultaten van januari te laten zien. Een persoonlijk blogje dus, want als je dan toch bezig bent… dan maar all the way!

Nadat ik het in mei 2014 helemaal zat was qua gewicht (zwaarst ooit) bereikte ik ergens rond mijn verjaardag een eerste mini-mijlpaal: onder de 90 kg! Op 30 december ben ik begonnen met krachttraining, en toen woog ik (helaas) weer 92.4 kg. Jammer, maar dit was dus wel mijn startgewicht. Een gewicht om snel afscheid van te nemen, en om er hopelijk nooit naar terug te keren. Vanaf 30 december doe ik dus 3 keer in de week krachttraining onder begeleiding van Ré. Alleen afgelopen week heb ik nogal gefaald (in ieder geval doordeweeks), doordat ik mijn tentamen niet haalde en doordat ik gister een ingreep heb gehad bij de dokter. En ik moet eerlijk zijn: ik baalde hier oprecht van. Om een nieuwe gewoonte in je systeem te krijgen, moet je deze gewoonte ongeveer 21 dagen uitvoeren. Dit heb ik al gehaald, en ik merkte dat dit inderdaad het geval is. Ik miste de krachttraining al wel. Dus van het weekend heb ik toch nog op zaterdag en zondag getraind. Maargoed, verder heb ik het deze maand wel goed volgehouden, en durf ik het wel aan om mijn eerste resultaten te delen.
Gewicht 1 januari – 31 januari
Ik begon deze maand met toch de welbekende kerstkilo’s (of in ieder geval najaars/winterkilo’s), dus mijn startgewicht was 92.4 kg. Als je net begint met krachttraining, zal je over het algemeen eerst wat aankomen (spieropbouw). Ook ik heb dit gemerkt, maar januari eindig ik toch met een gewicht van 90.8 kg (-1.6 kg). Het begin is er in ieder geval!

Centimeters 12 januari – 31 januari
Het besef dat het ook belangrijk is om je centimeters te meten, kwam iets later dan het begin van het trainen, dus de eerste keer dat ik mezelf heb opgemeten was op 12 januari. Ook mijn resultaten geven aan dat het belangrijk is om jezelf ook op te meten, dus als je ook wil afvallen/strakker worden/sporten, meet jezelf dan vooral op! Voor mij geven de centimeters momenteel meer motivatie dan de kilo’s.

12 januari – 31 januari
Bovenarmen: 35 cm – 34 cm. -1 cm
Onderarmen: 29 cm – 28 cm. -1 cm
Buik: 108 cm – 103 cm. -5 cm!
Taille: 96 cm – 90 cm. -6 cm!
Schouders 120 cm – 113 cm. -7 cm!
Heupen: 110 cm – 103 cm. -7 cm!
Dijen: niet goed opgemeten de eerste keer. Op 31 januari: 67 cm
Kuiten: 42 cm – 41 cm. -1 cm
Nek: 39 cm – 38 cm. -1 cm

Vooral mijn schouders, heupen, taille en buik vallen goed op, maar die laatste 3 zijn dan ook wel echt mijn ‘probleemgebied’, dus zou het logisch zijn dat hier in het begin veel vanaf gaat. Maar dat mag de pret niet drukken: ik ben hier al trots op, zoveel centimeters in maar 2,5 week! Ik merk dit zelf vooral aan het minder opgeblazen voelen, vooral mijn buik voelt minder ‘vol’. Een beetje vaag, maar een ander ziet het natuurlijk nog niet erg goed, het is nu vooral dat ik zelf wat veranderingen merk.

Naast 3 x krachttraining in de week, heb ik ook nog 1x per week tennistraining. Qua eten vind ik het nog best lastig: ik eet eigenlijk normaal, snoep amper (hebben wij sowieso niet in huis) maar groente en vooral fruit wil er nog wel eens bij inschieten. Ik denk dat ik van fruit eten ook maar een gewoonte moet gaan maken. Ook wil ik nog gezonder gaan eten, maar zijn de salades etc. nog niet echt aan mij besteed. Met tomaten, komkommer, avocado  en alle andere typische salade-dingen doe je mij echt geen plezier. Veel te gezond ;-). Maar misschien wordt dit ook wel een kwestie van wennen. In ieder geval weer genoeg ideeën, doelen en motivatie voor februari!

Oh, en als je receptjes of andere tips hebt zijn die natuurlijk welkom!

 

Credits foto: Eric McGregor/Flickr CC

11 gedachten over “WORDEN: resultaten januari”

  1. Heel herkenbaar allemaal, ik ben ook geen groente/fruit typje maar ik neem tegenwoordig wel een groene “smoothie” van: 2 kiwi’s, appel of peer, flinke hand verse spinazie en water. De eerste paar slokken drink ik met opgetrokken neus (zo van: “Bah”), maar daarna is het wel te doen. Zo krijg ik in elk geval op een snelle manier mijn meer dan 2 stuks groente en fruit binnen op een dag. Als avondeten is het volgende tegenwoordig favoriet: Stukjes paprika lekker opbakken met een beetje zout, zoete aardappel in dunnen plakjes bakken in kokosolie met bijvoorbeeld tijm erover en dan of zalm of stukjes kip in rozemarijn en knoflook, heerlijk! Misschien heb je wat aan deze tips 🙂

      1. In mijn snelheid heb ik lekker wat spelfouten gemaakt, “dunnen” plakken…. dus… Laat je vriend het maar niet zien 😉 Ik had nog een “tip”, de App MyFitnessPal. Hier kun je invullen hoeveel je nu weegt, wat je lengte is, hoeveel je wil afvallen en hoeveel kilo per week je wil afvallen. De App berekent dan hoeveel calorieën je per dag mag, je kunt dan ook bijhouden wat je eet en hoeveel calorieën dat eigenlijk is. Ik vind het vooral handig om een beetje inzicht te krijgen in hoe goed of hoe slecht bepaalde dingen wel niet zijn. V.w.b. die shake, hoe meer water je erbij doet, hoe sneller je hem weg krijgt 😉

  2. Nou je bent al lekker op weg… Wat goed dat je zoveel sport. Maar van het eten moet je het helaas meer hebben 80% van het eten veranderen val je af. Dat valt wel even tegen als je dat zo hoort he! Maar via #gezondenfit2015 gaan we elkaar helpen.

  3. Heel goed Lisa en gebakken champignons en tomaat in de olijfolie door de salade met een beetje parmesan maakt een salade lekker en blijft gezond!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge