ETEN: kippensoep

How I love kippensoep. Echt, je kan me er eigenlijk wel wakker voor maken. Maar dan wel zelfgemaakte kippensoep, en dan nog het allerliefste de kippensoep van mijn moeder! Zaterdag heb ik deze kippensoep weer eens zelf gemaakt, ietsje anders, maar in de basis hetzelfde. Uiteraard blijft die van mijn moeder het lekkerst, maar ook mijn eigen soepje was de moeite waard. Zo lekker!

Wij zijn natuurlijk maar met z’n tweetjes thuis, dus ik heb dit keer geprobeerd om niet al te veel te maken. Uiteraard hebben we wat over, maar niet veel (en de dag erna is de soep nog lekkerder, dus no problem). Onderstaand recept is dus voor ongeveer 2 à 3 personen.

Je hebt nodig:
– 3 kippenbouillonblokjes
– 2 kruidenbuiltjes (Honig)
– 2 kipstukken (+- 600 gram inclusief bot, dit keer hadden wij een kippensoeppakket van de Albert Heijn, maar je zou ook naar kipstukken kunnen vragen bij de slager)- 60 gram vermicelli
– soepgroentenpakket (of andere groenten)
– 1,5 liter water

Je zet de 1,5 liter water op met de 3 bouillonblokjes en 2 kruidenbuiltjes (die je aan de pan kan hangen), en doet de kipstukken hierbij. Zodra het water kookt, duurt het ongeveer een half uur tot de kip gaar is. Als het vel van de kip loskomt, is de kip gaar. De kipstukken haal je vervolgens uit de pan, en al het vlees haal je eraf en snijd je in kleine stukjes. Uiteraard gooi je het vel etc. weg. De kip doe je daarna terug in de pan, en de soepgroenten en vermicelli kunnen er dan ook bij. Je kunt dan het kruidenbuiltje er uithalen, als je de soep niet heel erg sterk wilt hebben. Na +- 6 minuten zijn de groenten en vermicelli gaar. Indien je de soep te flauw vindt, kun je nog een bouillonblokje toevoegen.Recept kippensoep
Deze soep is zo easy, maar zo heerlijk! Thuis aten wij deze soep altijd zelfs nog zonder groenten, maar het idee dat er nog wat groenten in zitten doet goed, haha. Stokbroodje en smeersels erbij en je hebt een prima maaltijd. En op deze manier hebben wij zaterdag soepdag weer nieuw leven ingeblazen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge