DRINKEN: de koffietag!

Vandaag zag ik de koffietag bij Sylvia langskomen, en als echte koffiedrinker kan ik deze tag natuurlijk niet overslaan. Voor mij is een cappuccino echt een top begin van de dag, maar laat ik niet alles verklappen en lees mijn antwoorden op deze tag!

koffietag
1. Wanneer dronk jij je eerste kopje koffie? En hoe smaakte dat?
Ik heb echt geen idee meer! Ik weet wel dat mijn zusje vroeger altijd bij mijn opa & oma ‘kinderkoffie’ dronk: koffie met heel veel suiker en melk, maar hier moest ik nooit wat van hebben. Dus wanneer? Geen idee, misschien toen ik een jaar of 14/15/16 was, omdat koffie drinken er dan bij hoort?! In het begin vond ik het echt niet lekker, en nog steeds kan ik van ‘normale’ koffie niet echt genieten.

2. Met wie drink jij graag koffie?
Ik drink meestal in mijn eentje koffie (snif), omdat ik dan thuis koffie drink. Maar geregeld zit ik ook in een café of restaurant in de stad en dan drink ik natuurlijk koffie met vriendinnen, mijn moeder of zusje. Veel gezelliger!

3. Op welke momenten van de dag drink je koffie?
Als ik gewoon thuis koffie drink, probeer ik maar 1 kopje per dag te nemen, en dat is eigenlijk altijd in de ochtend bij het ontbijt. Af en toe neem ik er stiekem nog een overdag of ’s avonds.

4. Wat is je favoriete koffievariatie?
Cappuccino! Geen twijfel over mogelijk.

5. Wat is je favoriete koffiemerk?
Sinds december heb ik (ja daar komt ‘ie weer) een Nespresso-apparaat. Ideaal ding! Er is één nadeel: door Nespresso vind ik Senseo, oploskoffie en soms zelfs koffie in de stad niet zo lekker meer, oeps. Mijn favoriete merk is dus zeker Nespresso.

6. Probeer je vaak nieuwe soorten/smaken uit, of blijf je trouw aan één soort/smaak?
Ik ben nog bezig aan mijn eerste bestelling van Nespresso, dus ik heb bijna alle smaakjes in huis. Deze ben ik allemaal aan het proeven, zodat ik bij een volgende bestelling weet wat mijn favorieten zijn! Ik heb al een paar smaakjes die ik lekkerder vind dan anderen, dus uiteindelijk zal ik wel trouw blijven aan deze smaken denk ik. Af en toe een variatie als vanille of mokka vind ik trouwens ook wel lekker!

7. Heb je aparte  soorten/smaken in huis voor je gasten?
Ik drink zelf vooral espresso’s waar ik cappuccino’s van maak, en natuurlijk mogen mijn gasten dit ook, als ze dat willen. Daarnaast heb ik ook lungo’s en cafeïnevrije koffie in huis, die wij zelf niet echt drinken.

8. Waar koop jij je koffie?
Online! Nespresso koop je namelijk online of bij een Bijenkorf. Aangezien ik nog maar 1x heb besteld, was dit online. Je moet dan alleen wel een grote hoeveelheid kopen, dus misschien dat ik de volgende keer voor een wat beperktere voorraad naar de Bijenkorf ga.

9. Hoe drink jij je standaard kopje koffie?
Als cappuccino: een espresso met opgeschuimde melk.

10. Wat vind jij het lekkerst bij de koffie?
Meestal eet ik mijn ontbijt naast mijn koffietje, dus dat is meestal yoghurt en soms beschuit. Maar als ik echt moet kiezen, doe dan maar een lekker taartje, koekje of stukje chocola!

11. Een gemene: nooit meer koffie of nooit meer thee?
Inderdaad heel gemeen, want naast die ene cappuccino per dag drink ik meestal ook nog minimaal 1 kop thee per dag. Dus hmm… doe dan maar nooit meer thee. Van cappuccino kan ik toch wat meer genieten!

Ben jij meer een koffie- of theeleut? En wat zijn jouw favorieten? En heb jij deze koffietag ook ingevuld, deel hem dan vooral in de reacties!

 

Deze tag is verzonnen door Marij en was oorspronkelijk de Tea Tag.

Credits foto: Unsplash/Daniel Ruswick

7 gedachten over “DRINKEN: de koffietag!”

  1. Pingback: Tag: De koffietag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge