5 handige apps voor sporten & gezondheid

Bijna 2 maanden ben ik bezig met gezonder eten, meer sporten en krachttrainen om uiteindelijk af te vallen en er beter uit te zien. Aangezien ik ook lichtelijk telefoonverslaafd ben, gebruik ik hier ook een aantal apps bij, die helpen bij het sporten of over gezondheid gaan. Vandaag laat ik 5 van deze handige apps aan je zien!

Water tracker
Meestal dronk ik veel te weinig, vaak vergat ik het simpelweg gewoon. Al een heel tijdje heb ik de water tracker op mijn telefoon. Een app waarin je kan bijhouden hoeveel je drinkt. Je stelt een actieve tijd in (ik heb van 8-23.30 uur) en een doel (ik heb 2 liter) en in de app kan je dan zien of je door de dag heen genoeg drinkt, of je op schema ligt. Ook kun je notificaties instellen, zodat je om de zoveel tijd herinnerd wordt aan het drinken. Dit laatste heb ik sinds kort uitstaan: het kijken in de app is al een gewoonte geworden. Hierdoor drink ik meestal wel 2 liter, zij het soms met een inhaalslag vanaf dat ik thuis ben, haha!


Monitor je gewicht (iPhone: My Weight)
In deze app voer je in wat je momenteel weegt, wat je doelgewicht is en wanneer je deze wilt bereiken. Op deze manier houdt de app bij hoeveel % van de tijd voorbij is, hoeveel % van je doel bereikt is en geeft hij je BMI en wat andere feitjes. Natuurlijk maakt deze app daar ook een leuke grafiek bij en kun je zien wat je in de loop der tijd allemaal ingevoerd hebt aan gewicht. Heel handig!


Jefit
Meestal gebruik ik dit programma gewoon op de computer, maar natuurlijk is er er ook een app van. In dit programma staan enorm veel (kracht)oefeningen en zogenaamde routines. Eén van deze routines is mijn leidraad bij het krachttrainen. Je kan tijdens je training invoeren hoeveel sets en herhalingen je van een bepaalde oefening hebt gedaan. Ook kun je in het programma zien hoe je de oefening moet uitvoeren. Wederom een app die ik bij elke training gebruik!


My fitness pal
Deze app staat al een eeuwigheid op mijn telefoon, maar sinds kort probeer ik hem weer te gebruiken. In deze app kun je een eetdagboek bijhouden: je voert je gegevens in, alles wat je eet en drinkt, en je voert in wat je aan sport hebt gedaan. Zo kom je op een bepaald aantal calorieën dat je mag eten op een dag. Ik vind het momenteel nogal een gedoe om álles in te vullen, maar ik merk wel dat het een goed overzicht geeft van wat je allemaal eet op een dag.


Endomondo
En tot slot nog een echte sportapp: Endomondo. Endomondo houdt van allerlei sporten bij hoeveel calorieën je verbrandt, welke route je aflegt (GPS) en hoe lang je er mee bezig bent. Momenteel gebruik ik deze app alleen nog bij het wandelen, en daarin werkt ‘ie heel goed! Ik vraag me wel af hoe secuur deze app is als je bijvoorbeeld krachttraining doet, maar voor wandelen/hardlopen voldoet ‘ie ongetwijfeld goed! Leuk extraatje: als je muziek luistert en Endomondo aanzet, stop de muziek bij elke kilometer die je loopt en vertelt de app hoe lang je over je laatste kilometer hebt gedaan. Heel motiverend!

 

Gebruiken jullie ook apps bij het sporten? Of apps die over gezondheid gaan? Laat het me weten!

2 gedachten over “5 handige apps voor sporten & gezondheid”

  1. Dat zijn leuke apps! Endomondo had ik wel van gehoord maar kende ik nog niet. Zelf vind ik Foodzy een hele toffe app en als ik ga hardlopen gebruik ik graag Nike Running. Verder heb ik een fitbit One die bijhoudt wat ik nou precies loop op een dag (trappen, stappen, aantal actieve minuten, etc), heel erg handig ding! Motiveert om elke dag minstens 10.000 stappen te zetten, het minimale aantal voor een gezond en actief leven. Aanrader!

    Veel succes met fitter worden, volgens mij zit je op de goede weg!

    1. Oo die Foodzy crasht bij mij, ben benieuwd of ‘ie het op een later moment doet. Hardlopen moet ik nog aan beginnen haha 🙊, maar dan heb ik iig de app al! En idd die stappenteller vind ik ook wel interessant, maar geen inkomen momenteel…Maar even over nadenken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge