Favorieten van februari

Elke maand maak ik een overzicht van de favorieten van die maand. De weekoverzichten waren het niet helemaal, maar ik vind het wel heel erg leuk om regelmatig een soort terugblik te doen. Zo is maandfavorieten ontstaan! Dit kan van alles zijn: gebeurtenissen, aankopen, series, TV, muziek, boeken of tijdschriften… Tijd voor alweer het tweede blogje: de favorieten van februari!

Favoriete serie
Oh jongens, ik ben erdoorheen: Lost is afgelopen voor mij! Ik heb er nog best lang over gedaan, ongeveer in oktober ben ik begonnen en nu ben ik klaar. Ik moet eerlijk bekennen dat ik in seizoen 5 en 6 soms de draad compleet kwijt was, maar al met al was dit een geweldige serie. Stiekem heb ik nog even gegoogled op het einde, want ik snapte er niks van. Er zijn genoeg theorieën te vinden, en deze maakten het allemaal wel wat duidelijker. En dit zorgde er ook voor dat ik echt bewondering heb voor de makers van de serie: het verhaal is zo complex, spannend, psychologisch. Gaaf! Tips voor een nieuwe serie die ik alleen kan kijken zijn welkom!

Favoriete aankopen
Na zo’n 2 maanden aan het sporten te zijn, vond ik het wel tijd voor een nieuwe sportoutfit. Ondanks mijn enthousiaste blog over de Hunkemöller, kon ik daar niet slagen voor een BH. Helaas. Dus ging ik met mam en zus naar de H&M. Hier had ik al wel eerder sportkleding gekocht, maar nog geen BH. Maar wie niet waagt, wie niet wint, dus na op elke verdieping te hebben gekeken of er geen rij stond bij de paskamers (DRUK), kon ik eindelijk passen op de mannenafdeling. De BH zat prima, het hemdje zat goed en de legging was gaaf! Kortom: geslaagd voor een fancy sportoutfit. Ik hoor nu ook bij het clubje van mensen met hippe sportleggings.

favoriete aankopen
Favoriet studiemoment
Februari was de maand van mijn 2 nieuwe keuzevakken: Inleiding Jeugdrecht & Immigratierecht. Allebei heel interessant! Inleiding Jeugdrecht ging over afstamming, adoptie, kinderrechten en jeugdstrafrecht. En opnieuw is bevestigd dat ik dat laatste toch wel het leukste vind. Immigratierecht ging over alles omtrent immigratie: over verblijfsvergunningen, asielzoekers, vluchtelingen. Dit vak zat ook nog eens heel erg leuk in elkaar: zo zijn we een middag naar de rechtbank geweest en hebben we een gastcollege van Job Cohen gehad. Komende week zijn hier de tentamens van, maar doordat ze allebei op hetzelfde moment zijn (…) ga ik deze week alleen Immigratierecht maken en voor Inleiding Jeugdrecht ga ik gokken op de herkansing.

favoriet studiemoment
Favoriet moment
Hmm, ik heb dit wel zo leuk verzonnen, maar eigenlijk heb ik niet één favoriet moment deze maand. Zo heb ik mijn master uitgekozen, vierde Rémon zijn oma haar verjaardag, ben ik naar het ABN AMRO toernooi geweest en ben ik afgelopen week met mijn moeder en zusje naar Amsterdam geweest. Ook zijn mijn ouders vandaag 30 jaar getrouwd, en gaan we morgen uit eten om dit te vieren. Aardig wat leuke momentjes dus in februari!

Favoriet tussendoortje
Chips, snoep en frisdrank zweren wij helemaal af, in ieder geval doordeweeks, en in het weekend met mate. Maar het moet wel leuk blijven, vind ik, dus ben ik op zoek gegaan naar vervangers. Zo haal ik nu elke week een zakje cashewnoten bij Ilias, op de markt in Leiden. Daarnaast heb ik mij sinds kort geabonneerd op Bites we love. Ideaal dit! Elke week of om de 2 weken (wat je zel wil) krijg je een pakketje met 4 zakjes bites in je brievenbus. Je kunt kiezen uit 3 soorten abonnementen en je kunt per week laten weten welke je wel en welke je niet lekker vind. Zo passen zij jouw pakketje elke keer aan. Een zakje is ongeveer 200-250 calorieën, maar aan een klein handje heb je vaak al genoeg. Genieten van een tussendoortje, maar wel beperkt. Met deze code: BWL-cc07abe8 krijg je trouwens korting!

favoriet tussendoortje
Favoriete workout
De meesten, waaronder Ré, vinden legday verschrikkelijk, maar toch is dit mijn favoriete workout! Mijn armen zijn net luciferstokjes (qua spieren dan) en mijn buikspieren moeten zich nog even beseffen dat ze bestaan. Mijn benen daarentegen zijn best sterk. Zo fietste ik met mijn vader door Central Park en haalden we een wielrenner in op een van de heuvel daar, haha. Maar dat terzijde. Ik vind de oefeningen leuk, ze gaan meestal goed en ik ga elke week vooruit. Hoppa!

Favoriete lunch
Oké, om niet helemaal over te komen alsof ik alleen maar met sporten en gezond doen bezig ben… mijn favoriete lunch deze maand was toch echt een broodje met Boursin. En dan natuurlijk het liefst een lekker vers broodje of een broodje uit de oven. Jam! Je kunt me hier bijna voor wakker maken. Maar ik ben streng voor mezelf, ik mag dit niet elke dag. Hooguit een keer per week. Maar kom ik deze week ook niet eens aan.

favoriete lunch
Op naar maart, op naar hopelijk wat beter weer!

2 gedachten over “Favorieten van februari”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge