Gezonde tussendoortjes zonder toegevoegde suiker

Sinds ongeveer 3 weken let ik nog meer op wat ik eet dan de weken ervoor. Ze zeggen het niet voor niets: elk pondje gaat door het mondje. Aangezien ik van een tussendoortje op zijn tijd niet vies ben, ben ik op zoek gegaan naar wat gezonde tussendoortjes zonder toegevoegde suiker. En misschien sla ik door, maar ik dacht dat ik het nooit zou zeggen: deze tussendoortjes smaken goed en doen eigenlijk niet onder voor iets kant en klaar (en slecht) uit de supermarkt!

Bananenbrood
Het bananenbrood is inmiddels een bekend fenomeen, en op talloze sites kun je een recept vinden. Het bananenbrood dat ik heb gemaakt komt van www.runtraineat.com, de choco/vanillesmaak trok natuurlijk gelijk mijn aandacht. Wel heb ik hem in een aangepaste vorm gemaakt: zo heb ik volkorenmeel gebruikt en had ik geen rauwe cacaopoeder. Ook is onze whey gekleurd, dus het onderscheid is wat minder sterk tussen vanille en chocolade Misschien wat minder gezond en minder goed gelukt, maar hij smaakte zeker goed! En ik moet eerlijk zeggen: dit doet eigenlijk niet onder voor een reep chocolade of roombotercake. Tip: doe er een klein laagje pindakaas op!

Bananenbrood
Pindakaasrepen
Het recept voor deze repen staat op www.chickslovefood.com en heten officieel Skinny Pindarepen. Echt skinny vind ik ze persoonlijk niet, maar ze zijn wel heel lekker! En natuurlijk kun je beter een stukje van zo’n reep nemen dan de eerdergenoemde reep chocolade of roombotercake. Ook dit recept heb je snel gemaakt, het enige dat je nodig hebt is: pindakaas (jep…), honing, kokosolie, wat pinda’s en havervlokken. Dit laatste kun je tegenwoordig ook gewoon in de supermarkt kopen. De kokosolie heb ik zelf bij De Tuinen gekocht. Kort gezegd: je mengt deze ingrediënten, legt het in een bakblik (bijvoorbeeld een brownieblik) en legt het in je vriezer. Na ongeveer een uurtje in de vriezer kun je het mengsel in blokjes/repen snijden en smullen! Tip: hou ze wel in de vriezer, in de koelkast blijven ze vrij zacht.

Pindakaasreep
Granola
Geregeld doe ik een handje muesli in mijn yoghurt, maar dit leidt wel tot onvrede bij MyFitnessPal. Door dit handje muesli zit ik namelijk ‘zomaar’ aan de helft van mijn dagelijkse portie suiker. Meh! Deze week ben ik dan ook van plan om mijn eigen muesli, of in ieder geval een variant erop, te maken: granola. Het recept van www.francescakookt.nl ligt al klaar, bijna alle ingrediënten heb ik in huis, dus na een bezoekje aan de supermarkt, houdt niets mij meer tegen! Ik ben heel benieuwd!

Af en toe heb ik echt het gevoel dat ik compleet doorsla met deze recepten. Het is nog niet eens zo lang geleden dat ik toch ‘zoooo’n trek had in chocola’ of mezelf echt niet kon beheersen op een feestje of gewoon thuis in het weekend. De laatste tijd gaat het echter prima, en heb ik ook helemaal niet meer zo’n zin in al die lekkere (dus slechte) dingen. Sterker nog, een stukje brownie dat ik op de markt kreeg, vond ik eigenlijk heel zoet en vooral naar boter smaken. Echt, het moet niet gekker worden! Maar de eerste 2 recepten die ik heb gemaakt, waren dan ook gewoon écht lekker. Net een snoepje of koekje, een echte traktatie.

Als je tips voor andere gezonde baksels voor me hebt, let me know!

Eén gedachte over “Gezonde tussendoortjes zonder toegevoegde suiker”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge