WORDEN: resultaten maart

En voor je het weet zitten de eerste 3 maanden van 2015 er alweer op! Maart was voor mij de maand van eindelijk kilo’s verliezen, maar ook van minder motivatie om te sporten en vooral weinig mogelijkheden om te lopen. Dit laatste kwam vooral door het heerlijk herfstweertje dat momenteel in Nederland heerst. Maargoed, geen excuus is goed genoeg, dus hierbij de resultaten van maart!

Vorige maand was ik heel erg bezig met de kilo’s die er maar niet af gingen. In maart ging dit al een stuk beter, maar had ik meer een dip qua krachttraining. Ik vond het even niet zo leuk meer, kwam er soms niet 3x aan toe in de week en ik had het idee dat ik het gewoon niet goed deed. Deze maand heb ik dan ook soms maar 1 of 2x krachttraining per week gedaan, maar heb ik ter compensatie wel gelopen en zijn de tennistrainingen weer begonnen. Waar ik wel enorm van baalde, waarschijnlijk zoals elke Nederlander, is het weer! Wat een vreselijk weer de laatste weken. Hierdoor en door de studiedrukte kwam ik niet echt aan wandelen toe. Wel balen, want ik zat er best lekker in, maar me plat laten regenen, nee.

Ik hoop dus heel erg op wat beter weer, wat er ook wel aan lijkt te komen. Ik wil namelijk graag beginnen met hardlopen (start to run), eens kijken of ik dat leuk ga vinden. Daarnaast gaat deze zaterdag de voorjaarscompetitie van start, dus qua sporten kan het alleen maar beter worden in april!

Gewicht 1 maart – 31 maart
Op 1 maart was mijn gewicht 90,7 kg. Best teleurstellend, want eigenlijk was ik niks afgevallen. Wel was op 1 maart mijn ‘knop’ een stuk meer om, en dat is deze maand ook wel gebleken! Op 31 maart woog ik namelijk 88,2 kg. Dit betekent dat ik deze maand 2,5 kg ben afgevallen, en in totaal 4,2 kg. Eindelijk zie ik ook wat resultaat op de weegschaal, en dat motiveert, ook al weet ik dat het niet alleen om de kilo’s gaat.

Centimeters 1 maart – 31 maart
Bij het afvallen van de kilo’s, was ik ook heel benieuwd wat ik in centimeters afgevallen zou zijn. Opnieuw ging het wat langzamer dan de eerste maand, maar het totale resultaat vind ik al best goed na 3 maanden!

Bovenarmen: 33 cm, -1 cm, totaal -2 cm
Onderarmen: 27 cm, gelijk, totaal -2 cm
Buik: 100 cm, -3 cm , totaal -8 cm
Taille: 87 cm, -3 cm totaal -9 cm
Schouders 107 cm, gelijk, totaal -13 cm
Heupen: 98 cm, -1 cm, totaal -12 cm
Dijen: 64 cm, -2 cm, totaal -3 cm
Kuiten: 41 cm, gelijk, totaal -1 cm
Nek: 37 cm, gelijk, totaal -2 cm

IMG_20150317_145958
Deze kilo’s en centimeters zijn nog maar een begin: ik wil meer! Mijn doel voor 2015 is sowieso om 80 kilo te wegen. En zoals ik nu ga, moet ik dat gaan redden! Dat voelt in ieder geval al heel goed. Verder heb ik nieuwe schoenen gekocht, dus hopelijk wordt het weer ook snel iets beter, zodat ik weer naar buiten kan. Goede voornemens genoeg, qua eten zit ik voor mijn gevoel ook op een goed spoor. Ook zie ik zelf al wel duidelijk verschil ten opzichte van vorig jaar (6 kilo verschil). Kortom… ik ben klaar voor een nieuwe maand!

 

Credits foto: Eric McGregor/Flickr CC

Eén gedachte over “WORDEN: resultaten maart”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge