De zing, vecht, huil, bid, lach, werk & bewonder-tag!

Via een facebookgroep vroeg Ella advies over haar zelfbedachte tag. Nadat ze hem op haar eigen blog had gezet, tagde ze mij om hem in te vullen. Persoonlijk hou ik wel van tags, dus natuurlijk wil ik hem invullen: de zing, vecht, huil, bid, lach, werk & bewonder-tag! Een hele persoonlijke tag, gebaseerd op (natuurlijk) het prachtige lied van Ramses Shaffy.

Ramses Shaffytag

Zing – Wanneer zing je?
Ik geloof niet dat ik een groot zangwonder ben, dus ik hou het bij zingen onder de douche, op de fiets, in de auto. Dat soort werk. Dit komt het meest voor bij een goede bui of als ik een liedje in mijn hoofd heb. Het liedje van de dag was Ochtendhumeur van Kinderen voor Kinderen, haha! Geen idee hoe ik daaraan kom, maar gezellig was het wel. En dan vooral het stukje “ik kom al aangekleed en zingen naar beneeeeden, en spring  de trap af van de laatste zeeeeven treeeeden. Ik geef mijn moeder dan een zoen en geef een mep tegen de krant, waarin mijn pa zit te lezen en die schreeuwt dan moord en brand.”Heerlijk!

Vecht – Beschrijf de laatste keer dat je hebt gevochten, voor jezelf of een ander.
Hmm, natuurlijk heb ik wel een een rotdag of met een situatie te maken waar ik me niet bij prettig voel. Maar echt vechten wil ik het eigenlijk niet noemen. Er zijn mensen die het gewoonweg ‘slechter’ hebben of veel meer moeten vechten in het leven. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat ik een perfect leven heb. Ik ‘vecht’ wel eens tegen in mijn hoofd, of wil per se iets regelen wat mijn studie betreft.

Huil – Ben je snel geëmotioneerd?
Ja, best wel. Bij emotionele programma’s pink ik altijd wel een traantje weg. Of als ik echt heel boos ben, mondt dat vaak uit in een huilbui, haha. Maar op zich vind ik het helemaal niet erg om een emotioneel mens te zijn.

Bid – Hoe uit je jouw spiritualiteit? Waar geloof jij in?
Ik ben niet erg spiritueel. Ik ben wel na mijn geboorte katholiek gedoopt, en hecht hier ook wel waarde aan, maar ik doe hier verder niets mee. Maar gelovig zijn vind ik wel een mooi iets. Ik geloof ook wel in iets hierna, hier ben ik mee opgevoed. Zo denk ik bij zonnestralen door de wolken altijd aan mijn overleden oom, omdat wij vroeger altijd zeiden: “Kijk, daar is ome Peter”. Dat vind ik wel heel waardevol.

Lach – Wie maakt jou aan het lachen?
Mijn ouders, zusje, vriend, vriendinnen, studiegenootjes. Ik ben altijd wel in voor gekkigheid of gewoon lachen. Ook hou ik wel van cabaret (Jochem Myjer, Javier Guzman), maar hou ik niet zo van die domme, hersenloze filmpjes die je overal op internet ziet.

Werk – Werk je om te leven of leef je om te werken?
Ik ben zeker een harde werker, en vind het ook niet erg om (hard) te werken. Maar ook aan vrije tijd, contacten met mensen, sporten, reizen hecht ik heel veel waarde. Uiteindelijk zou ik dus kiezen voor ‘werken om te leven’. Ik vind mezelf namelijk niet ambitieus genoeg om te leven voor het werken. Als ik na mijn studie een leuke baan heb, met een leuk salaris en wat vrije tijd ben ik tevreden. Ik hoef niet per se advocaat of rechter te worden, denk ik nu.

Bewonder – Wie bewonder jij? En waarom?
Ik ben eigenlijk een typische bewonderaar. Ik zou wel tientallen namen kunnen bedenken van mensen om me heen die ik bewonder: mijn ouders, opa, vriendinnen, zusje, vriend. Ik ben een echt mensenmens, en hou me dus graag bezig met mensen. Ik ben altijd benieuwd wat iemand bezighoudt en hoe het met hem/haar gaat. Bewondering hoort daar ook bij.

Ik tag Nicky & het Sushimeisje, omdat deze meiden geregeld op mijn blog reageren, wat ik erg leuk vind! Natuurlijk ben je als andere blogger ook welkom om deze tag over te nemen.

 

Credits foto: Unsplash/Aleksandra Boguslawska

 

4 gedachten over “De zing, vecht, huil, bid, lach, werk & bewonder-tag!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge