WORDEN: resultaten mei

Mei was de maand van de meivakantie, onze stedentrip naar Rome en van wederom tentamens. Oh, en van de lente die geen lente werd. Deze maand ging qua eten, lopen (meer dan 50 km in Rome) en sporten best goed, maar de resultaten geven dat niet helemaal aan. Tijd voor een echte comeback in juni, maar eerst de resultaten van de vijfde maand.

Eigenlijk stond heel de maand mei in het teken van de studie. De eerste week van mei was ik vooral bezig met een paper, daarna ging ik op vakantie naar Rome (weinig gegeten, veel gelopen) en na Rome werd het alweer tijd om voor mijn andere 2 keuzevakken aan de slag te gaan. Ik had verwacht dat ik door het vele lopen in Rome wel wat afgevallen zou zijn, maar helaas. NIKS. Het gewicht dat ik deze maand ben verloren heb ik dan ook vooral te danken aan de laatste 2 weken van mei. Daarvoor gebeurde er eigenlijk weinig. De centimeters heb ik gedurende de maand niet opgemeten, dus deze voortgang was een verrassing aan het einde van mei.

Gewicht 1 mei – 31 mei
Op 1 mei  was mijn gewicht 86,5 kg. Ik kon me echt niet heugen wanneer ik voor het laatste dit gewicht had, dus dat was in ieder geval leuk. In mei stond ik de eerste helft van de maand eigenlijk helemaal stil. Best wel een beetje balen. De laatste 2 weken van mei ben ik toch weer wat afgevallen, en op 31 mei woog ik 85,6 kg. Tóch in die 85 beland, al had ik wel hoop dat ik 85,0 kg zou halen. Ach je kan niet alles hebben en met dit gewichtsverlies sta ik totaal op -6,8 kg. Toch netjes in 5 maanden tijd. Het gaat me af en toe veel te langzaam, maar aan de andere kant denk ik: als ik op dit tempo doorga ben ik aan het einde van het jaar ruim 16 kg kwijt. En dat zou betekenen dat ik mijn doel (80 kg wegen) echt RUIM behaal. Daar put ik dan maar weer moed uit, haha.

Centimeters 1 mei – 31 mei
Deze maand heb ik me tussendoor geen een keer opgemeten, dus het was gisteren een verrassing of ik weer wat afgevallen zou zijn in centimeters. Het is niet veel, maar opnieuw ben ik afgevallen, en dit keer op wat andere plekken.

Bovenarmen: 31 cm, -1 cm, totaal -4 cm
Onderarmen: 26 cm, – 1 cm, totaal -3 cm
Buik: 99 cm, gelijk , totaal -9 cm
Taille: 85 cm, – 2 cm, totaal -11 cm
Schouders 106 cm, -1 cm, totaal -14 cm
Heupen: 97 cm, gelijk, totaal -13 cm
Dijen: 63 cm, -1 cm , totaal -4 cm
Kuiten: 39 cm, -1 cm, totaal -3 cm
Nek: 37 cm, gelijk, totaal -2 cm

Ik zag dat andere meiden ook hun totaal aantal verloren centimeters bijhouden, en daar was ik bij mezelf ook wel benieuwd naar. Totaal ben ik dit jaar al 63 cm afgevallen! Toch 63 cm minder dat ik met me meeneem.

Links: 2 weken geleden. Rechts: vorig jaar Koningsdag
Links: 2 weken geleden. Rechts: vorig jaar Koningsdag

Helaas is de tenniscompetitie afgelopen, maar gelukkig staan de toernooien ook weer voor de deur. Daarnaast hoop ik deze maand écht wat meer te gaan lopen, maar als ik de weersverwachting zo zie, zou dat toch moeten gaan lukken dit keer. Het doel voor deze maand is toch echt weer meer dan 1 kilo afvallen, eigenlijk maximaal 84,5 kg wegen. Daarnaast wil ik bovenstaande foto nog graag aan jullie laten zien. Ik maakte 2 weken geleden een selfie, en ineens viel het me op dat mijn gezicht toch wel veel verschil laat zien vergeleken met vorig jaar. Het gaat langzaam, het gaat met ups & downs, maar terug naar rechts… dat nooit!

 

Credits foto: Eric McGregor/Flickr CC

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge