WORDEN: resultaten juni & halfjaarlijkse resultaten

Ik heb het al zo vaak gezegd: juni, de maand van hét tentamen. Deze maand liep daardoor niet helemaal goed qua sporten, maar I did it: het eerste halfjaar zit erop! Daarom laat ik naast de resultaten van afgelopen maand ook de totale resultaten van dit halfjaar zien. De resultaten laten me zien dat ik op de goede weg ben, maar zeker nog even moet doorgaan zo. Maar, als ik dit resultaat verdubbel in het komend halfjaar, ben ik super tevreden!

Alle begin is moeilijk, en zo ook beginnen met afvallen. Je bent ontevreden met jezelf, maar er iets aan doen is toch zo moeilijk. Het heeft me dan ook wel een paar jaartjes gekocht eer die knop bij mij om was. De eerste switch werd ergens vorig jaar gemaakt toen mijn weegschaal 94,4 kg aangaf. Bijna 95! Bijna 100! Echt te belachelijk voor woorden hoe ik het zo ver heb laten komen. Ik mocht van mezelf dan ook absoluut niet over die 95 kg heen komen, en dat is (gelukkig) ook nooit gebeurd. Toen eenmaal de datum van het samenwonen bekend was, nam ik mezelf voor om vanaf dat moment gezonder te leven. Dit moment duurde nog even, maar 30 december had ik dan mijn eerste echte krachttraining. De knop was om! En zo zijn we alweer 6 maanden verder, en ben ik al met al trots op wat ik bereikt heb en waar ik mee bezig ben.

Gewicht 1 juni – 30 juni
Op 1 juni was mijn gewicht 85,6 kg. In de loop van de maand ben ik aardig aan het schommelen geweest, maar op 30 juni was mijn gewicht 83,9 kg. Dat betekent dat ik deze maand weer 1,7 kg ben afgevallen. Best veel! En daarmee ben ik ook over een derde van mijn doel. Totaal ben ik nu dus 8,5 kg kwijt. Daarnaast was juni de maand van andere mensen. In juni gingen mensen ineens zien dat ik wat kwijt ben en gingen mensen mij dat ook zeggen. Erg leuk! Sommigen waren bang dat ik het niet zou waarderen, maar juist wel! Een groter compliment kan je bijna niet krijgen, toch?

Centimeters 1 juni – 30 juni
Deze maand heb ik erg weinig aan krachttraining gedaan, maar toch ben ik weer wat centimeters kwijt. En een bijzonder hoeraatje voor de centimeters op mijn buik!

Bovenarmen: 31 cm, gelijk gebleven, totaal -4 cm
Onderarmen: 26 cm, gelijk gebleven, totaal -3 cm
Buik: 96 cm, -3 cm, totaal -12 cm
Taille: 85 cm, gelijk, totaal -11 cm
Schouders 106 cm, gelijk, totaal -14 cm
Heupen: 97 cm, gelijk, totaal -13 cm
Dijen: 62 cm, -1 cm , totaal -5 cm
Kuiten: 39 cm, gelijk, totaal -3 cm
Nek: 37 cm, gelijk, totaal -2 cm

Halfjaarlijkse resultaten
Ik begon 2015 met 92,4 kg op de weegschaal, en na een halfjaar is dit 83,9 kg. Nog even en ik bereik de 80! Ik kan eerlijk gezegd niet wachten, maar ik heb mezelf als doel gesteld om dit uiterlijk op mijn verjaardag (11 oktober) te wegen. En als ik in dit tempo doorga, weeg ik aan het einde van het jaar 75,4 kg, wat eigenlijk mijn oorspronkelijke einddoel was.

Qua centimeters ga ik momenteel wat langzaam, maar in dit eerste halfjaar ben ik 67 cm kwijtgeraakt! Vooral buik, taille, schouders en heupen vallen erg op, en dit had ik eerlijk gezegd nooit verwacht. Hierdoor lijk ik wat minder een propje en zijn sommige broeken al te groot. Verder pas ik eigenlijk nog al mijn oude kleding, soms jammer. soms (financieel) fijn.


Kortom, het gaat me allemaal iets te langzaam, maar aan de andere kant had ik van tevoren niet kunnen bedenken dat ik na een halfjaar 8,5 kg kwijt zou zijn. Ik zou je eerlijk gezegd voor gek verklaard hebben. Lichamelijk zijn de veranderingen nog niet zo heel groot, ik ben er nog lang niet. Qua eten leer ik nu normale porties en normale dingen eten, en eet ik niet gedachteloos een zak chips leeg. Negen van de tien keer heb ik er niet eens zin meer in! Op naar het volgende halfjaar!

 

Credits foto: Eric McGregor/Flickr CC

Eén gedachte over “WORDEN: resultaten juni & halfjaarlijkse resultaten”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge