Project ‘gezond en fit 2015’: Vlesje gewonnen!

Begin dit jaar deed Debbie van day-dreamer.nl een oproepje. Zij wilde graag een project van 3 maanden opzetten waarin gezond eten en meer bewegen voorop stond. Dit klonk mij uiteraard als muziek in de oren, en ik meldde me aan bij de Facebookgroep. Elke week verzon Debbie een opdracht, en na 3 maanden was het project voorbij, en kon iedereen haar resultaat aan Debbie mailen. En wat bleek een paar weken geleden: ik ben één van de ‘winnaars’!

Vlesje met water, citroen en munt
Vlesje met water, citroen en munt

Aan het begin en aan het eind van het project kon je je maten en gewicht naar Debbie mailen, zij zou dit bijhouden zodat er aan het eind van het project 2 ‘winnaars’ bekend konden worden gemaakt: de 2 meiden die het meest centimeters en/of gewicht hebben verloren. Hier hoor ik bij! En wat superleuk is: Debbie heeft ervoor gezorgd dat hier een prijsje bij hoorde. Zo ontving ik een paar weken geleden een Vlesje.

Een Vlesje is een plastic fles van +- 600 ml (net zoals bijvoorbeeld een Dopper) waarin je in het midden fruit, groenten, kruiden en specerijen kunt doen. Zo drink je niet de hele dag ‘saai’ water, maar krijgt je water een heerlijk smaakje! Vlesje noemt zelf als uitgangpunten:

  • Vlesje maakt meer water drinken leuk en makkelijk.
  • Vlesje dringt het gebruik van plastic wegwerpflessen terug.
  • Vlesje is toegankelijk en benaderbaar, ook via social media.

Inmiddels heb ik al verschillende varianten geprobeerd, die eigenlijk allemaal een succes bleken te zijn. Munt & citroen doen het goed, maar ook alleen limoen of citroen en bosvruchten zijn een succes. Zeker de laatste is alsof je limonade drinkt, een uitkomst voor mensen zoals ik die gewoon water saai vinden. Vlesje maakt water drinken dus zeker leuk en makkelijk, en ik vind het ook een groot voordeel dat je niet elke dag een wegwerpflesje gebruikt.

Vlesje
Vlesje met water, citroen en bosvruchten

Zeker bij het willen afvallen is het belangrijk om genoeg water te drinken, wat ik meestal érg lastig vind. Ik vergeet te drinken, grijp snel naar limonade en hou ook niet zo heel erg van water. Vlesje is sowieso een hip flesje, waar ik wel gevoelig voor ben, en daarnaast is hij handig in gebruik. Het moraal van dit verhaal? Een shout-out naar Debbie voor haar leuke project en een tip voor mensen die ook wat meer willen drinken.

 

Dit is geen gesponsord artikel, maar natuurlijk heb ik dit Vlesje wel gekregen via Debbie.

2 gedachten over “Project ‘gezond en fit 2015’: Vlesje gewonnen!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge