YES! Bachelor rechtsgeleerdheid gehaald!

Jaaaa! Gisteren kon ik na bijna 3 weken in spanning te hebben gezeten opgelucht ademhalen. Rond 12.30 uur stond namelijk het cijfer van mijn (hopelijk) allerlaatste tentamen van mijn bachelor rechtsgeleerdheid online. Direct hartslag 300 natuurlijk (nou was ik al de hele week zenuwachtig maar oké), snel naar de site waar het op stond, ennnnn een 7! In m’n eentje heb ik heel wat vreugdedansjes gemaakt waarna ik R. en mijn ouders heb gebeld en allerlei andere mensen heb geappt. Bachelor Rechtsgeleerdheid!

En zo is het 6 jaar na mijn eindexamen eindelijk zo ver: ik heb weer een diploma in the pocket. Zes jaar waarin ik mijn propedeuse Frans haalde, een jaartje heb gewerkt, mijn propedeuse rechten haalde, 2 vakken 3 keer heb moeten doen en 1 vak 4 keer (BPR…) en waarin ik een heel gaaf bestuursjaar meegemaakt heb. Door BPR heb ik ook een extra bachelorjaar gevolgd, waarin ik uiteindelijk 10 (!) keuzevakken heb gevolgd, waaronder 5 vakken kindermishandeling. Al met al werd dit laatste jaartje dus toch niet zo nutteloos als ik van te voren gevreesd heb. Natuurlijk had ik gehoopt mijn bachelor al in januari te mogen halen, maar helaas. Dit heeft met behoorlijk wat stress gekost, maar dat vergeten we nu allemaal, want de spreekwoordelijke buit is binnen!

Bachelor rechtsgeleerdheid it is. Eindelijk mag ik dit hoofdstuk afsluiten, want daar was ik inmiddels toch wel aan toe. Op naar een nieuw avontuur: de master Straf- en Strafprocesrecht.

En lezers die mij hebben gefeliciteerd op FB of IG: thanks!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge