Kon ik nog maar één keer logeren bij mijn oma

Vroeger vond ik het best leuk om naar mijn opa en oma te gaan, maar soms had ik wel zoiets van ‘alwéér naar opa & oma?!’ Je opa en oma zijn op jonge leeftijd zoiets vanzelfsprekends, terwijl ik nu best graag nog één keer naar de Keukenhof zou gaan met mijn oma, nog één keer tussen de middag warm eten bij mijn opa en oma of nog één keer de grapjes van mijn opa aanhoren.

blog157

Helaas heb ik nu nog maar 1 opaatje van 84, waar ik uiteraard heel blij mee ben, maar oh wat zou ik graag nog een keertje bij mijn opa en oma logeren. Of nog een keer boodschappen doen met mijn oma. Of…

Af en toe overvallen deze momentjes me. In een tijdsbestek van 3,5 jaar ben ik 2 oma’s en 1 opa verloren. Waar het vroeger zo vanzelfsprekend is dat je opa’s en oma’s hebt, en het soms zelfs stom was als je ouders er weer eens heen wilden, zou ik dat nu dolgraag over doen. Dat overvalt me met vlagen, en dat zit vaak vooral in de kleine dingetjes. Bijvoorbeeld als ik nieuwe kleding heb gekocht, wat we vroeger altijd aan mijn oma lieten zien (modeshow!) of zoals afgelopen donderdag toen ik mijn bachelor haalde. Wat had ik toen graag mijn oma even gebeld om te vertellen dat ik het heb gehaald. Ik weet zeker dat ze ontzettend trots zou zijn en het aan iedereen zou vertellen.

Gelukkig heb ik al die jaren heel erg genoten van mijn opa en oma’s, ik sloeg geen kerst of andere feestdag over. Het hoort erbij en daarbij vind ik het ook erg belangrijk om je opa of oma te zien tijdens deze dagen. Maar zoals gezegd heb ik nu nog 1 opa waar ik regelmatig langs ga en, niet te vergeten, ik heb nog een extra opa en oma, namelijk die van R. Mijn schoonopa en -oma!

Zo zie je maar weer dat de mooiste dingen van het leven vaak in de kleinste dingetjes zitten, eigenlijk zonder dat je het bewust meemaakt.

Heb jij nog opa’s en oma’s? Of heb jij ze juist nooit gekend? Hoe denk jij hierover?

 

Credits foto: Iswanto Arif/Unsplash

Eén gedachte over “Kon ik nog maar één keer logeren bij mijn oma”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge