KIJKEN: series op Netflix #3

Inmiddels is het alweer 3 maanden geleden dat ik een laatste update gaf over de series die ik kijk op Netflix. Nog steeds is Netflix een goede vriend hier in huis, dus vanzelfsprekend heb ik weer wat series afgekeken en ben ik met wat nieuwe series begonnen. En met het najaar in zicht (tja, we kunnen er niet meer omheen), zijn tips voor series natuurlijk ook nog altijd welkom!

MODERN FAMILY

Modern Family is een comedyserie over een familie, bestaande uit 3 gezinnen: het gezin van Jay die met een véél jongere vrouw getrouwd is, zijn dochter Claire en haar gezin met 3 kinderen en zijn zoon Mitchel met zijn gezin, bestaande uit zijn vriend en hun geadopteerde dochter. De serie vertelt vervolgen hun dagelijks leven vol grappige en dramatische situaties. Er is altijd wat, en dat is hilarisch! Opnieuw moest ik (zoals eigenlijk altijd) even inkomen, maar als je er eenmaal in zit, is het lekker wegkijken met deze familie.

Inmiddels staat seizoen 5 op Netflix, en daar vliegen we echt doorheen. Een heerlijke luchtige en hilarische serie!

DEXTER

Dexter gaat over een forensisch onderzoeker die er nogal een dubbelleven op nahoudt. Naast zijn politiewerk is hij namelijk ook seriemoordenaar, maar hij vermoordt alleen ‘slechte’ mensen. Seizoen 4 zit er voor ons op, en dit seizoen eindigde zo schokkend, zo onverwacht en zo heftig, dat we even een Dexter-pauze hebben ingelast. We kunnen het gewoonweg niet aan om verder te kijken na deze aflevering. 😉 Dexter is dus echt steengoed, spannend, soms grappig… dat had ik van te voren echt niet verwacht!

THE MISSING

The Missing vertelt het verhaal van Tony en Emily Hughes die samen met hun zoontje Olly op vakantie zijn in Frankrijk. Wanneer Tony en Olly na het zwemmen nog wat gaan drinken in een café, is Olly binnen een oogwenk verdwenen. Olly wordt niet gevonden, maar daar kan Tony zich niet bij neerleggen. De serie vertelt zo het verhaal van tijdens de vermissing, als het verhaal jaren later, wanneer Tony nog steeds de waarheid te weten wil komen. De serie doet meteen denken aan het vermiste meisje Maddie. De wanhoop van de ouders wordt ontzettend goed in beeld gebracht, maar daardoor zit er niet heel veel vaart in deze serie. Dit laatste is misschien ook wel weer het sterke punt aan The Missing. En ik kan je vertellen, de cliffhanger maakt een hoop goed… Aanrader!

THE FOLLOWING

Even geleden vroeg ik om aanraders om te kijken, ik was door mijn series heen. Een paar keer kreeg ik The Following te horen. Vanaf aflevering 1 is deze serie echt steengoed! Het verhaal draait allemaal om Joe Carroll, een seriemoordenaar, die vanuit de gevangenis een groep volgelingen weet te vormen, die voor hem zijn uitgedachte verhaal gaan uitvoeren. Ryan Hardy, de FBI-agent die hem in eerste instantie opspoorde, wordt ook bij deze zaak weer betrokken. Wat volgt is een soort kat- en muisspel tussen Joe en Ryan, waarbij erg veel andere personages zijn betrokken. Spannend!

HOW I MET YOUR MOTHER

Dit is net als Modern Family een regelrechte dramacomedy. Seizoen 9 staat sinds kort op Netflix, dus eindelijk kon ik de serie uitkijken. HIMYM draait allemaal om hoe Ted de moeder van zijn kinderen ontmoet heeft. Ik moet wel zeggen, naar het einde toe werd het wel lichtelijk langdradig. Ted heeft ontelbare dates gehad voordat hij de moeder van zijn kinderen ontmoette. Wat mij betreft hebben de makers deze serie dus iets te lang door laten lopen. Maar over het algemeen is deze serie vermakelijk, de afleveringen zijn kort, dus het kijkt allemaal lekker makkelijk weg. Nadenken is niet nodig bij HIMYM, ook wel eens fijn!

ORANGE IS THE NEW BLACK

Inmiddels kent iedereen deze razendpopulaire serie denk ik wel: OITNB. Het verhaal begint bij Piper Chapman, een keurig meisje dat voor drugssmokkel wordt veroordeeld. Dit deed zij voor haar vriendin Alex. Aangekomen in de gevangenis, maak je de verhalen van allerlei vrouwen die daar ook zitten mee, en natuurlijk belandt Alex ook uiteindelijk in deze gevangenis. Heel leuk om ook eens een gevangenisserie die draait om vrouwen te bekijken! Ook deze serie is zeker een aanrader, maar de beste serie ooit is het niet. Wederom een leuke dramacomedy die lekker wegkijkt! Op naar seizoen 4.

ORPHAN BLACK

En last but not least: Orphan Black. Wat mij betreft één van de toppers uit dit rijtje. Het verhaal begint bij Sarah Manning (een oplichtster), die op het station een vrouw voor de trein ziet springen. Na enkele twijfeling pakt ze de spullen van deze vrouw, en al snel blijkt dat deze vrouw een dubbelganger van haar is. Ze besluit in de huid van deze dubbelganger te kruipen. Later zal blijken dat zij meer van deze ‘zussen’ heeft, die klonen van haar zijn. Dit is het begin van een superspannende serie, vol intriges en mysteries. Een beetje sciencefiction, waar ik eigenlijk totaal niet van hou, maar al snel vergeet je dat. De serie is heel meeslepend en spannend! Er staan momenteel 3 seizoenen online, en volgens mij heb ik die in een week of 2 bekeken. Echt een uniek verhaal!

Ik heb het er dus maar druk mee, haha! Momenteel kijk ik alleen nog Modern Family en The Following, dus tips zijn welkom, vooral voor series die R. misschien niet zo geslaagd vindt. Na deze series kunnen we in ieder geval weer door met Dexter, als we dat trekken tenminste…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge