WEEK 37 & 38: ver weg van de zomervakantie

Na ruim 2,5 maand mocht ik op 31 augustus beginnen aan mijn master Straf- en Strafprocesrecht. We zijn nu 3 weken onderweg en inmiddels heb ik al 3 papers, 2 tentamenopdrachten en 1 practicum geschreven. De hoeveelheid gelezen pagina’s durf ik niet eens te tellen. DRUK! Ik schaam me dan ook dood dat ik dit keer een weekoverzicht van 2 weken heb, maar daar gaan we!

De luchten gaan nog steeds niet vervelen
De luchten gaan nog steeds niet vervelen

Regen, regen, regen: doorweekt
Nog even aardig weer, dus tijd voor Allstars!

Twee weken geleden begon de tweede collegeweek en dat betekende dat het derde vak van start ging! Ik dacht in de eerste week al dat ik het druk had, maar think again. Maandag zat ik dus de hele dag in de bieb. ’s Avonds ging ik naar mijn ouders, omdat ik dinsdagochtend vroeg een afspraak had daar. Weer een nachtje thuis slapen dus!

Chocolade is het antwoord
Chocolade is het antwoord

Na mijn afspraak dinsdag reed ik naar R. zijn werk waar we een heuse auto-fiets wissel deden en ik dus op de fiets verder ging. In de middag had ik college van 15 tot 19 uur, gekke tijd! Woensdag had ik ‘vrij’, maar vrij zijn staat in je masterjaar letterlijk voor: ‘zelfstudie’. ’s Avonds had ik een afspraak met de kascommissie, want de ALV komt er weer aan!

IMG_20150910_204230

Bikkelen in de bieb
Bikkelen in de bieb

De rest van de week stond in het teken van practicum, dus studie, studie en nog eens studie. Best heftig! Binnenkort zal ik een blogje over mijn master plaatsen.

Verschil moet er zijn: de een schrijft een beschikking, de ander maakt vingerpoppetjes
Verschil moet er zijn: de een schrijft een beschikking, de ander maakt vingerpoppetjes

Zaterdag had ik dan toch nog iets aan ontspanning, de tenniscompetitie is namelijk weer begonnen. Ik heb beide wedstrijden gewonnen, heel blij!

Herfst...
Herfst…
Doorweekt
Doorweekt

Afgelopen maandag moest voor 13 uur practicum ingeleverd zijn, en de rest van de dag heb ik, je raadt het al, gestudeerd. Dinsdag wederom college en ’s avonds ALV. Woensdag herhaalde het hele verhaal zich weer, ik was weer ‘vrij’ en zat dus weer in de bieb.

Herfst 2.0
Herfst 2.0

Donderdag had ik eigenlijk van 11 tot 13 uur college, maar omdat ik niet helemaal lekker was en omdat het regende besloot ik niet te gaan. Goede reden om thuis te blijven! ’s Middags bleek mijn vader te zijn opgenomen in het ziekenhuis, waar hij momenteel nog steeds ligt.

Pauze met kijken in de ziel: rechters. Aanrader!
Pauze met kijken in de ziel: rechters. Aanrader!

Vrijdag ben ik eerst een paar uurtjes in de bieb gaan zitten, waarna ik op bezoek ben gegaan bij mijn vader en op de thee ben geweest bij een vriendin.

Vrijdagavond: vrije tijd
Vrijdagavond: vrije tijd
Kijk me gaan! Gespot op Google Streetview
Kijk me gaan! Gespot op Google Streetview

En ja, ook het weekend stond in het teken van studeren, en een klein beetje relaxen. Zaterdagavond was het namelijk de nacht van kunst en kennis hier in Leiden, en daar ben ik samen met R. heen geweest. We gaan eigenlijk veel te weinig samen op pad, dus het was een erg geslaagde avond!

Wachten op Nico Dijkshoorn
Wachten op Nico Dijkshoorn
Eendjes!
Eendjes!
Muziek door middel van trillingen. Heel gaaf!
Muziek door middel van trillingen. Heel gaaf!

Je merkt het wel, ik ben helemaal ondergedompeld in de studie. Maar, ik heb goede voornemens om het bloggen letterlijk in te plannen. Tussen het studeren door heb ik namelijk ook even ontspanning nodig, en ik merk dat het bloggen me dat toch wel biedt. Tot snel dus!

2 gedachten over “WEEK 37 & 38: ver weg van de zomervakantie”

  1. Wauw, heel veel succes met studeren en veel sterkte met je vader, ik hoop dat het nkiks ernstigs is en hij snel weer thuis is! Zorg zeker voor ontspanning en wat tijd voor jezelf hoor, is ook heel belangrijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge