WONEN: dag landkaart, hoi tuinrek

Toen ik hier net woonde, heb ik een hele blogserie gemaakt over ons appartement. In het blogje over onze woonkamer gokte ik al dat ik ongetwijfeld weer iets wilde veranderen. En ja hoor… it happened. Het slachtoffer: onze landkaart. Heel leuk, maar na bijna een jaar was ik dat ding zó zat. Te kleurrijk, te druk. Rust en minder kleur, dat was het doel.

Al héél lang (al op mijn kamer) had ik het idee om een metalen tuinrek te kopen en die dan op mijn schouw te zetten. Dat is er op mijn kamer op de een of andere manier nooit van gekomen. Aan het begin van de zomervakantie had ik het goede voornemen om wat dingen aan de woonkamer te veranderen, ik wilde vooral meer rust. We hadden teveel rommeltjes, kleuren en ik wilde het allemaal wat strakker hebben. Maar hoe ik dat dan moest bereiken? De blauwgrijze muur wit verven? Alle gekleurde dingen weggooien? De beste optie leek in eerste instantie om die ene muur ook wit te gaan maken, maar ik was bang dat ik het tóch niet mooi zou vinden als het zover was. Lang leve het sterrenbeeld weegschaal. Zodoende hebben we het even laten rusten totdat ik er ineens over uit was: die landkaart moest weg. R. was hier in eerste instantie niet zo blij mee, maar uiteindelijk heb ik hem weten te overtuigen. Daarnaast ben ik het meeste van ons thuis, en met het oog op de master wilde ik dat onze woonkamer gewoon prettig zou aanvoelen. Kortom, voor mij stond het al vast: dag landkaart!

Maar daarna kwam natuurlijk de vraag: wat komt er voor in de plaats? In eerste instantie wilde ik allerlei lijsten en kaarten gaan ophangen aan de muur, maar dat ophangen is zo handig niet hier. Daarna was het idee om een fotoplank op te hangen en daar allerlei dingen op te zetten. Maar uiteindelijk kwamen we op het idee om toch eindelijk een metalen tuinrek (officieel: gaasscherm) te kopen met daarbij wat zwart-witte posters en andere dingen.

Het resultaat:

Voor (crappy foto, sorry!):

IMAG0232

Na:

Na
Na

IMG_20150828_182039

Wat heb je hiervoor nodig & hoe heb ik dit gedaan?

  • Het metalen rek: gekocht bij GAMMA voor € 15,99, de officiële benaming is gaasscherm, deze is 180 bij 75 cm.
  • De poster: had ik al eerder gekocht, want die was onderdeel van idee 1, alleen zou hij nu niet komen te hangen, maar zetten we hem op het dressoir. Gekocht bij IKEA voor € 7,99, daarbij een glazen lijst zonder rand (overal te koop voor +- € 10)
  • De fotolijst: deze heb ik gemaakt naar aanleiding van de gekregen Instagramfoto’s. Ik heb er 6 op papier geplakt en deze in een lijst zonder rand gedaan.
  • Benodigdheden voor aan het rek. Momenteel hangen er papieren lantaarns, 2 fotolijstjes en 5 kaarten aan. De papieren lantaarns komen van Primark, de fotolijstjes van Xenos en de kaarten uit de VTwonen, van Woordkunsten en van Studio Inktvis. De klemmen (zodat de kaarten aan het rek kunnen) komen van Pluum, maar zijn ongetwijfeld ook bij andere hobby-/cadeau-/woonwinkels te koop.
  • In het dressoir: de veelgekleurde doosjes eruit, en wat nieuwe witte erin, uiteraard van IKEA.
  • Op het dressoir: hier kun je natuurlijk van alles opzetten. Momenteel heb ik een vaas van Action, de Paper Vase van Pepe Heykoop, twee kaarsen van HEMA en 2 waxinelichtjes van Flying Tiger op het dressoir staan. De gouden tip is: niet te veel en niet te veel verschillende kleuren!

Ik ben echt superblij met het resultaat van mijn eigen ‘woonrek’! Onze muur is zo wat rustiger, een beetje industrieel, maar geeft toch een gezellige uitstraling. Een leuke bijkomstigheid: de totale prijs valt mij echt enorm mee! En stiekem ben ik ook een beetje trots dat ik dit zelf heb gedaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge