Levensfit: resultaten januari

Stop. De. Tijd. De tijd vliegt, en al helemaal als je bijna heel januari vrij bent en er ook nog even een vakantie tussendoor plant. En zo is het alweer februari! Januari 2016 zit er alweer op. Vanouds dé maand van goede voornemens, en ook hier hebben ze weer toegeslagen, zo ook weer: afvallen. Daarnaast heb ik ‘worden’ gedoopt in ‘levensfit’. Op Instagram gebruik ik namelijk de hashtag #levensfit, vind ik leuk!

afvallen sporten gezondheid

Vanaf 1 januari zou ik weer helemaal on track moeten zijn. Nou, dat is niet helemaal gelukt. Januari stond bol van slecht weer, dus niet wandelen en geen tennistraining. Daarnaast boekten mijn moeder en ik lastminute een vakantie naar Valencia. Dat was uiteraard wél wandelen (4 dagen, nonstop) maar niet zo goed opletten op eten en verder dus ook niet sporten. Langzamerhand kom ik er weer een beetje in, en ik moet zeggen: dat voelt goed! Ik was dat ge(vr)eet echt he-le-maal beu na december. Dus nu probeer ik weer écht in het goede voedingspatroon te komen en ook zijn de eerste gewichten om krachttraining te doen weer afgestoft.

Gewicht 1 januari – 31 januari
Op 1 januari was mijn gewicht 79,0 kg. In de loop van de maand viel ik af, kwam ik weer aan en viel ik weer af. En zodoende eindig ik januari met 78,4 kg schoon aan de haak: op 100 gram na mijn laagste gewicht in dit proces. Ik moet wel zeggen dat het de laatste maanden voor mijn gevoel enorm langzaam gaat: dan val ik af, dan kom ik aan. Maar ik heb goede hoop dat dat in de loop van de tijd ook weer goed zal gaan. Het kan tenslotte alleen maar meer en meer wandel- en tennisweer gaan worden. 😉

Centimeters 1 januari – 31 januari
Vanzelfsprekend zijn ook de centimeters niet zo hard gegaan, maar ik heb me toch opgemeten zodat ik een goed overzicht heb vanaf begin 2016.
Bovenarmen: 29 cm, -1 cm, totaal -6 cm
Onderarmen: 24 cm, gelijk, totaal -5 cm
Buik: 93 cm, gelijk, totaal -15 cm
Taille: 82cm, gelijk, totaal -14 cm
Schouders 102 cm, gelijk, totaal -18 cm
Heupen: 93 cm, -1 cm, totaal -17 cm
Dijen: 59 cm, gelijk, totaal -9 cm
Kuiten: 38 cm, gelijk, totaal -4 cm
Nek: 35 cm, gelijk, totaal -4 cm

Stagejacht, pfffoee, even lekker wandelen dan maar! ✌ #levensfit #wandelen #afvallen

A post shared by Lisa (@levenslies) on

Kortom: geen fantastische maand, geen slechte maand. Stiekem vind ik 78-79 kilo ook al best een normaal gewicht en daardoor ben ik blij waar ik nu al sta. Maar tegelijkertijd ben ik er nog niet, dus tijd om weer aan de slag te gaan!

2 gedachten over “Levensfit: resultaten januari”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge